Preskoči na glavno vsebino

Bolj zdrave velikonočne alternative

 


Velika noč, poleg tega, da je najpomembnejši dogodek v krščanskem koledarju, tudi uradno pomeni, da je prišla pomlad! Pomlad je odličen čas za spomladansko čiščenje vašega duševnega in fizičnega zdravja, izjemno dolg vikend pa je lahko pravi čas za premor, ponastavitev in da počnete stvari, ki vas najbolj osrečujejo. Ne glede na to, kaj boste počeli si vzamete nekaj časa zase. Skoraj gotovo je, da boste čez podaljšan vikend pojedli malo več! Ne skrbite preveč, tudi če poskušate ohraniti svoje zastavljene cilje glede zdravega življenjskega sloga, to veliko noč se lahko še vedno prepustite in uživate v sladkih dobrotah z našimi bolj zdravimi alternativami nekaterim drugim dobrotam. Te bodo zagotovo zadovoljile tudi največje sladkosnede - brez nabiranja kilogramov!


Češnjeve kroglice

SERVIRANJE:  12 kroglic

SESTAVINE

· 200g Medjool datljev

· 200g mandljev

· 100g posušenih češenj 

· 50g napitka Forever Lite Ultra čokolada

· 50g rozin

· ¾ žličke ekstrakta mandljev

· 50 g čokolade (90 % kakava)

· kokosova moka(neobvezno)

PRIPRAVA

Vse sestavine, razen čokolade in desetih češenj, dodajte v mešalnik in mešajte nekaj minut, dokler se ne združijo v veliko kroglo. Zmes razdelite na enake kose in jih razvaljajte v manjše kroglice (spodaj sploščite). Deset dodatnih češenj narežite na pol. Čokolado stopite in z dvema žlicama vsako kroglico previdno premažite s tanko plastjo čokolade, preden jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko – "kroglice" se tako ne bodo prijele, ko se strdi. Na vsak vrh položite polovico češnje in nato vse skupaj za uro postavite v hladilnik, da se strdijo.


Piškotne kroglice

SERVIRANJE: 12 kos

SESTAVINE

· 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev

· 1 skodelica naravnega arašidovega masla

· ¼ skodelice medu Forever Bee Honey

· 2 merici napitka Forever Lite Ultra čokolada

· 2 žlici čokoladnih koščkov

PRIPRAVA

Vse, kar morate storiti, je, da v veliki skledi zmešate oves, arašidovo maslo, Forever Bee Honey, Forever Lite Ultra in čokoladne koščke. Ko je mešanica pripravljena, z žlico oblikujte podobno velikost manjših "kupčkov". Te kupčke z rokami oblikujte v lepo kroglico in jih položite v posodo. Že takšne so odlične za jesti, če pa želite, da so malo bolj čvrste, jih postavite v hladilnik, preden jih pojeste.


pripravila: Amelia Bruce

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ste že prestrašeni?

mrežno trženje, direktna prodaja, MLM,  mrežni marketing....  Ste že prestrašeni? Zagotovo ste že slišali za katerega od zgoraj navedenih izrazov. Po navadi veljajo za nekaj 'slabega', zlasti v naši ljubi deželi, kjer izredno radi govorimo o slabih stvareh kot pa o dobrih. Ne moremo se sprenevedati, da so bile pred desetletji tudi pri nas 'piramidne afere', vendar so to bili praviloma 'posli' z denarnimi vložki in hitrim 'zaslužkarstvom'. Žal pa 'slabo ime', ko govorimo o mrežnem trženju oz. marketingu, ostaja. Slabo obveščeni ljudje pogosto menijo, da je MLM (Multi-Level- Marketing) ali mrežno trženje nezakonita piramidna shema, ker podjetja plačujejo provizije na več ravneh. To ni res! Mrežno trženje nudi skoraj neprimerljivo privlačno priložnost, da začnete lastni posel z malo usposabljanja od koderkoli z dokazanim poslovnim modelom in najmanjšim začetnim vložkom. Nov posel z nizkim stroškom in malim tveganjem je številnim še posebej privlačen

IZDELKI FOREVER: najboljši aloe vera izdelki prihajajo iz Foreverja

  Kaj naredi Forever izdelke na osnovi aloe vere tako edinstvene?  Forever Living Products je vodilni na svetovnem trgu izdelkov z aloe vero. Širok nabor izdelkov vključuje izdelke za nego obraza in telesa, pijače, vključno z geli in napitki, prehranska dopolnila in izdelke za šport in fitnes. Naš slogan je: od rastline do izdelka in neposredno do vas. Preglednost in verodostojnost sta za podjetje Forever izjemnega pomena. Potrošniki se vedno bolj zavedajo resnične kakovosti. Vse več ljudi tudi želi izvedeti več o sestavinah. Mislimo, da je to dobro! KATERA SO POMEMBNA NAČELA PRI FOREVER IZDELKIH? Transparentnost Smo pregledni in zagotavljamo osnovne informacije o svoji aloe veri, izdelavi gela in sestavinah izdelkov. Ničesar ne skrivamo. Javno prikazujemo pot od gojenja dragocene rastline do uporabe gela za izdelavo izdelkov. Kdor obišče spletno stran Forever ali kanal YouTube v Sloveniji, lahko te informacije nemudoma razume. Verodostojnost Svojih obljub se vedno držimo.To v preprost