Preskoči na glavno vsebino

Aloe vera skozi čas

 

Ob 45. rojstnemu dnevu podjetja Forever, je dober čas, da se osredotočimo na najpomembnejši izdelek podjetja: Forever Aloe Vera Gel.



Zgodovina aloe

Ljudje uporabljajo aloe vero zaradi njenih pomirjevalnih lastnosti že od leta 2200 pr. n. št. Na primer, pravijo, da sta egipčanski kraljici Nefertiti in Kleopatra aloe vero uporabljali kot del svoje redne lepotne rutine.

Dokumentirano je tudi, da je Aristotel prepričal Aleksandra Velikega, da je osvojil otok Sokotra prav zaradi njegovih dragocenih nasadov aloje.

V kitajski kulturi se aloe uporablja že od časov Marka Pola in rastlina že stoletja igra vlogo v vsakdanjem življenju Kitajske.

Lastnosti Aloe Vere

Aloe vera je sočna rastlina. In čeprav obstaja na stotine vrst aloje, je vrsta Aloe Barbadensis Miller označena kot najboljša.

Aloe vera ima močne koristi, ki vam bodo pomagale izgledati in se počutiti bolje tako navzven kot navznoter. Poleg tega, da pomaga pri zdravju in dobrem počutju, pomirja in neguje kožo. Podpira tudi imunski sistem ter je idealna pomoč pri prebavi.

Strokovnjaki povedo

Veliko ljudi zagovarja pomen rastlin in prehrane na osnovi rastlin za splošno zdravje in blaginjo.

Televizijska voditeljica, nutricionistka in avtorica Gillian McKeith avtorica knjige "Si to, kar ješ" poudarja koristi aloe vere in opisuje aloe vero kot svojo "rešiteljico" in jo pogosto priporoča v svojih načrtih zdravljenja s svojimi strankami. 

Dr. Peter Atherton v svoji knjigi "The Essential Aloe Vera: The Actions and the Evidence" obravnava več ključnih koristi aloe vere, ki jih podpirajo znanstveni dokazi. Nekaj koristi, ki jih je izpostavil dr. Atherton:

Zdravje kože: Aloe vera je znana po svojih pomirjevalnih in vlažilnih lastnostih, zaradi česar je koristna za različne težave s kožo, kot so suhost, opekline, rane in dermatitis. Lahko zmanjša vnetje, spodbuja celjenje in izboljša splošno zdravje kože.

Zdravje prebavnega sistema: Rastlina aloe vera se že tradicionalno uporablja za podporo zdravju prebavnega sistema. Lahko pomaga pri lajšanju simptomov prebavnih motenj, kot so refluks kisline, sindrom razdražljivega črevesja (IBS) in ulcerozni kolitis. Protivnetne lastnosti aloe vere lahko prispevajo k njenim koristnim učinkom na prebavni sistem.

Podpora imunskemu sistemu: Rastlina aloe vera vsebuje različne bioaktivne spojine, vključno s polisaharidi in antioksidanti, ki lahko okrepijo imunski sistem. Lahko izboljša obrambne mehanizme telesa proti okužbam in podpira splošno imunsko zdravje.

Antioksidativni in protivnetni učinki: Aloe vera ima antioksidativne lastnosti, ki lahko ščitijo celice pred oksidativnim stresom in poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Prav tako ima protivnetne učinke, ki lahko zmanjšajo vnetje v telesu.

Celjenje ran: Aloe vera je že dolgo priznana po svoji sposobnosti spodbujanja celjenja ran. Lahko pospeši proces celjenja, zmanjša bolečino in vnetje ter prepreči okužbe pri ranah in opeklinah.

Knjiga dr. Athertona ponuja celovit pregled terapevtskih učinkov in dokazov, ki podpirajo uporabo aloje vere za različne koristi. Je dragocen vir za tiste, ki jih zanima znanstvena podlaga uporabe aloje vere v zdravju in dobrem počutju.

Forever kvaliteta

Forever je največji proizvajalec aloje na svetu. Na več kot 7.500 hektarjih v Teksasu in Dominikanski republiki gojimo preko 20 milijonov rastlin in letno proizvedemo povprečno 60 milijonov litrov aloe vere. Naša aloe vera je ročno obrana in uporablja se samo gel iz notranjega lista. Obdelana je v šestih urah, naša edinstvena, patentirana metoda pa zagotavlja ohranitev vseh učinkovitosti rastline.


Glavni izdelek Foreverja - Forever Aloe Vera Gel - vsebuje 99,7% gela iz notranjega lista aloe vere in tudi vitamin C. Vitamin C prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in normalni presnovi.

Pri Foreverju dobro poznamo našo aloe vero. Forever Aloe Vera Gel je tako blizu pravi rastlini, kot se se lahko dobi.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

C9: za preprostim programom se skriva znanost

Čas, ki nam s svojimi sončnimi dnevi že pričara obrise poletja. Poletje! Morje! Bodimo iskreni, kdo ob tem ne pomisli na svoj izgled in tako imenovano "poletno postavo". Ta nam je le redko povsem všeč in večina nas meni, da bi vedno lahko naredili še kaj zase in za svoje zadovoljstvo. Tako pač je, zima in pretekli meseci so bili "radodarni". Še je čas, da začnemo znova, obrnemo nov list in si ponovno zastavimo svoje cilje. V zadnjem času ste verjetno zaznali in spoznali nov revolucionaren Forever paket DX4 , ki je pravzaprav štiridnevni program za vzpostavitev ravnovesja v telesu. Ne gre za shujševalni program; gre bolj za nadzorovano oceno tega, kaj tvoje telo resnično potrebuje v primerjavi s tem, kar tvoji možgani želijo. A tokrat si poglejmo drugi - devetdnevni program Forever C9 , ki pa je dejansko prvi korak pri dolgoročni preobrazbi telesa. Vendar kaj sploh je C9 in zakaj deluje? C9 devetdnevni program vključuje napredne prehranjevalne in vadbene rutine, s po

Forever Marine Collagen je NAŠ KOLAGEN!

  Verjamemo, da večina (predvsem žensk) redno skrbi za svojo kožo. Vendar ta izdelek popelje vašo lepoto in zdravje na popolnoma drugo raven. Če se sprašujete, kaj sploh je ta čarobni izdelek, nadaljujte z branjem, ker vam bomo v nadaljevanju razčlenil vse pomembne podrobnosti. Forever Marine Collagen je mešanica kolagena, vitaminov in koktajla bistvenih hranil za telo — spodbuja vaše telo, da je v vrhunski formi ne glede na življenjsko obdobje in da vi lahko samozavestno stopite v vsak dan. Prednost Forever Marine Collagen izdelka je, da   združuje ključne hranilne snovi in vrhunski hidroliziran kolagen, kar ima za posledico videz sijoče, mladostne in gladke kože. Pozor - hkrati tudi naredi lase bolj sijoče, bolj zdrave nohte in povrnjen tonus, ter neverjeten sijaj. Spoznajmo kolagen Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v telesu in predstavlja skoraj tretjino telesnih beljakovin; je gradnik kosti, kože, vezivnega tkiva, mišic, kit in vezi. Od starosti 25+ začne proizvodnja k