Preskoči na glavno vsebino

Kaj pomeni skrbeti zase?

 


(čas branja: 1 minuta, 35 sekund)


Photo by Ryoji Iwata on Unsplash


Zelo pomembno je, da za svoje telo, um in tudi dušo poskrbimo preden zbolimo. Skrb zase pa ni vedno preprosta. Večina nas je zelo zasedena, imamo stresno službo ali pa smo preveč zaposleni s televizijo, tehnologijo in drugimi "motilci", da bi si vzeli kvaliteten čas zase.


Nekaj nasvetov, ki vas bodo morda prepričali, da bolje poskrbite zase:

  • Živite zdravo, jejte zdravo hrano, obvladujte stres, dovolj spite, bodite aktivni ali telovadite.
  • Ne bojte se posvetovati z zdravnikom in drugimi strokovnjaki za zdravo življenje.
  • Pazite na higieno. Dobra higiena je pomembna iz socialnih, zdravstvenih in psiholoških razlogov, saj ne le zmanjšuje tveganje za bolezni, temveč tudi izboljšuje pogled drugih na vas in na vas same.
  • Srečujte se s prijatelji, saj je občutek pripadnosti pomemben.
  • Razmislite o vključitvi v različne skupine, kjer boste našli nove prijatelje in teme za pogovor.
  • Poskusite vsak dan početi nekaj, v čemer uživate. To lahko pomeni ples, branje knjige, skrb za rože, slikanje ali branje.
  • Poiščite načine za sprostitev, kot so meditacija, joga, masaža, kopel ali sprehod po gozdu.


Večina moških ne skrbi dovolj zase.

Spremenimo to!

Čeprav se vsako leto rodi več moških, je v dobi 40. leta starosti žensk več kot moških. Ta razlika se s staranjem še povečuje, saj je približno 65 odstotkov prebivalstva, ki je starejše od 80 let, ženskega spola. Praviloma, so ženske tiste, ki bolje poskrbijo zase. Tako pri videzu, kot tudi počutju. Na drugi strani večina moških ne namenja zadosti pozornosti in skrbi zase ali pa to počne le občasno.

Glede počutja je pomembno, da več pozornosti posvečamo dejstvu, da se z leti spreminjajo tudi naše potrebe. Zaradi navad (in razvad) s hrano večinoma ne zaužijemo vsega kar telo potrebuje, zato je pomembno, da se tega zavedamo in primerno ukrepamo..

Dobra praksa za moške je lahko že uvedba enostavne rutine, ki ne zahteva veliko truda, vseeno pa nudi primerno podporo. To je uporaba prehranskega dopolnila Forever Vitolize for Men. Ta je skrbno in celovito načrtovan posebej za moške nekje po 30. letu starosti.


ZAKAJ?

Sestavine v edinstveni kombinaciji hranil zagotavlja moškim popolno ravnovesje vitaminov, rastlinskih izvlečkov in mineralov za vsak dan. Tako priporočena dnevna količina pokrije 100% potreb po vitaminih C, E, D, B6, cinku in selenu, ki je za moške še posebno primeren zaradi zdravja prostate.


DODATNO PA VSEBUJE ŠE:

- oljčno olje, 490 mg

(vir omega 3, vitamina A in E, klorofila, betakarotena in polifenolov) 

- olje bučnih semen, 250 mg

(znižuje raven slabega holesterola v krvi, pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka, je močan antioksidant..)

- izvleček granatnega jabolka, 105 mg

(krepi odpornost,  izboljšuje erektilno funkcijo, deluje antirevmatično..)

- likopen, 2.5 mg 

(antioksidativne lastnosti likopena pomagajo zaščititi organizem pred delovanjem prostih radikalov in s tem nudijo zaščito pred določenimi boleznimi. Preprečuje poškodbe življenjsko pomembnih strukturnih in funkcionalnih proteinov, lipidov in molekul DNK. Znanstvene in klinične raziskave, namenjene ugotavljanju povezanosti med splošnim zdravjem in uživanjem likopena, nakazujejo na izboljšanje predvsem pri bolnikih z rakom pljuč, prostate in želodca)



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

C9: za preprostim programom se skriva znanost

Čas, ki nam s svojimi sončnimi dnevi že pričara obrise poletja. Poletje! Morje! Bodimo iskreni, kdo ob tem ne pomisli na svoj izgled in tako imenovano "poletno postavo". Ta nam je le redko povsem všeč in večina nas meni, da bi vedno lahko naredili še kaj zase in za svoje zadovoljstvo. Tako pač je, zima in pretekli meseci so bili "radodarni". Še je čas, da začnemo znova, obrnemo nov list in si ponovno zastavimo svoje cilje. V zadnjem času ste verjetno zaznali in spoznali nov revolucionaren Forever paket DX4 , ki je pravzaprav štiridnevni program za vzpostavitev ravnovesja v telesu. Ne gre za shujševalni program; gre bolj za nadzorovano oceno tega, kaj tvoje telo resnično potrebuje v primerjavi s tem, kar tvoji možgani želijo. A tokrat si poglejmo drugi - devetdnevni program Forever C9 , ki pa je dejansko prvi korak pri dolgoročni preobrazbi telesa. Vendar kaj sploh je C9 in zakaj deluje? C9 devetdnevni program vključuje napredne prehranjevalne in vadbene rutine, s po

Forever Marine Collagen je NAŠ KOLAGEN!

  Verjamemo, da večina (predvsem žensk) redno skrbi za svojo kožo. Vendar ta izdelek popelje vašo lepoto in zdravje na popolnoma drugo raven. Če se sprašujete, kaj sploh je ta čarobni izdelek, nadaljujte z branjem, ker vam bomo v nadaljevanju razčlenil vse pomembne podrobnosti. Forever Marine Collagen je mešanica kolagena, vitaminov in koktajla bistvenih hranil za telo — spodbuja vaše telo, da je v vrhunski formi ne glede na življenjsko obdobje in da vi lahko samozavestno stopite v vsak dan. Prednost Forever Marine Collagen izdelka je, da   združuje ključne hranilne snovi in vrhunski hidroliziran kolagen, kar ima za posledico videz sijoče, mladostne in gladke kože. Pozor - hkrati tudi naredi lase bolj sijoče, bolj zdrave nohte in povrnjen tonus, ter neverjeten sijaj. Spoznajmo kolagen Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v telesu in predstavlja skoraj tretjino telesnih beljakovin; je gradnik kosti, kože, vezivnega tkiva, mišic, kit in vezi. Od starosti 25+ začne proizvodnja k

Aloe vera skozi čas

  Ob 45. rojstnemu dnevu podjetja Forever, je dober čas, da se osredotočimo na najpomembnejši izdelek podjetja: Forever Aloe Vera Gel . Zgodovina aloe Ljudje uporabljajo aloe vero zaradi njenih pomirjevalnih lastnosti že od leta 2200 pr. n. št. Na primer, pravijo, da sta egipčanski kraljici Nefertiti in Kleopatra aloe vero uporabljali kot del svoje redne lepotne rutine. Dokumentirano je tudi, da je Aristotel prepričal Aleksandra Velikega, da je osvojil otok Sokotra prav zaradi njegovih dragocenih nasadov aloje. V kitajski kulturi se aloe uporablja že od časov Marka Pola in rastlina že stoletja igra vlogo v vsakdanjem življenju Kitajske. Lastnosti Aloe Vere Aloe vera je sočna rastlina. In čeprav obstaja na stotine vrst aloje, je vrsta Aloe Barbadensis Miller označena kot najboljša. Aloe vera ima močne koristi, ki vam bodo pomagale izgledati in se počutiti bolje tako navzven kot navznoter. Poleg tega, da pomaga pri zdravju in dobrem počutju, pomirja in neguje kožo. Podpira tudi imunski